Menerga

Personvernerklæring

DATASIKKERHET

Generelle personvernopplysninger
Vi i selskapet Menerga As, Nye Vakås vei 20, 1395 Hvalstad, plikter å informere deg –  i henhold til artikkel 13 - regler for databeskyttelse – i detalj om behandlingen av dine personopplysninger.
Personopplysningsforskriften pålegger oss å beskytte dine personlige data når de behandles.
Nedenfor vil vi informere deg om hvilke av dine personlige data som samles inn og behandles og hvilke rettigheter du har i forbindelse med dette.
Formål med behandling:
Vi må behandle dine personlige opplysninger for å kunne behandle dine bestillinger og levere avtalte varer. Vi behandler dine personlige opplysninger til følgende formål.

I henhold til artikkel 6.1 (b) i personopplysningsforskriften til å:
• oppfylle kontraktsforpliktelser
• bekrefte kundekredittgrensen
• bekrefte den rimelige mengden av en bestilling
• administrere betalinger
• levere bestilte varer og tjenester
• overføre adressen og kontaktinformasjonen til logistikkleverandører for å håndheve leveransen av varene dine
• overføre adressen og kontaktinformasjonen til våre interne og eksterne serviceteknikere slik at de kan utføre sitt arbeid
• lagre data i Menerga AS sitt CRM system for å lage et tilbud, planlegge og koordinere servicebesøk hos deg, samt salg av reservedeler.

I henhold til artikkel 6.1 (f) i personopplysningsforordningen med legitim interesse for å ta vare på vårt forretningsforhold gjennom direkte markedsføring:
• vi sender interessant informasjon om våre produkter eller kampanjer.

I henhold til artikkel 6.1 (a) i personopplysningsforskriften er vi enige om å kunne:
• sende nyhetsbrevet til deg.

Behandlingens varighet
Vi behandler kun dine data så lenge det er nødvendig, en kontrakt eller gjeldende handel og skattemessige krav til oppbevaring må oppfylles. Dette inkluderer å fremme vårt gjensidige forretningsforhold. Kommersielle dokumenter er innlevert i henholdsvis 6 og 10 år, i samsvar med gjeldende handels- og skattelovgivning.
Så lenge du ikke protesterer mot dette, vil vi bruke personlige data for kundeservice og for å styrke vårt forretningsforhold med deg.
Hvis du ber om at personopplysningene dine blir slettet, vil vi gjøre det umiddelbart, forutsatt at gjeldende handels- og skattelov tillater det.
Dine rettigheter vil være som følger:
I henhold til databeskyttelsesforordningen har du rett til:
• å få informasjon om behandling av dine personlige data
• å få dine personlige opplysninger korrigert eller slettet
• å be om at behandlingen begrenses (slik at dataene bare er lagret)
• å motsette deg behandlingen
• å ha informasjons mobilitet
• å tilbakekalle samtykket når som helst, noe som ikke påvirker lovligheten av behandlingen som har skjedd før samtykket ble tilbakekalt
• å sende inn en klage til en tilsynsmyndighet.
Vi håper denne informasjonen vil hjelpe deg med å beskytte dine rettigheter angående din personlige informasjon.
1. En oversikt over databeskyttelsen
Generelt
Nedenfor finner du en forenklet oversikt over hva som skjer med din personlige informasjon når du besøker nettstedet vårt. Personlige data er informasjon som kan brukes til å identifisere deg. Mer informasjon om databeskyttelse finner du i vår personvernspolicy nedenfor.
Innsamling av personopplysninger på vår nettside:
Hvem er ansvarlig for personopplysningene samlet på dette nettstedet?
Personopplysningene som samles inn på dette nettstedet, behandles av nettoperatøren. Kontaktinformasjon for nettoperatøren finner du i nettsidens juridiske merknad som må være gitt ved lov.
Hvordan samler vi inn dine personlige opplysninger?
Personlige opplysninger kan bli samlet inn ved registrering i ett kontaktskjema.
Andre personlige opplysninger blir automatisk samlet inn når du besøker våre nettsteder. Dette gjelder først og fremst tekniske data som hvilken nettleser og operativsystem du bruker, og når du besøkte nettstedet. 
For hvilke formål bruker vi dine personlige opplysninger?
Noe data samles inn for å sikre at nettstedet fungerer som det skal. Øvrig informasjon kan brukes til å analysere hvordan besøkende bruker nettstedet.
Hvilke rettigheter har du i forhold til dine personlige opplysninger?
Du har alltid rett til å gratis be om informasjon om dine personlige opplysninger, hvor de kommer fra, hvem som har delt dem og for hvilket formål de er samlet inn. Du har også rett til å be om at informasjonen blir korrigert, blokkert eller slettet. Du kan når som helst kontakte oss, hvis du har ytterligere spørsmål om personvern. Du kan selvsagt også sende inn en klage til den relevante reguleringsmyndigheten.
Analyser og verktøy fra tredjepart
Når du besøker nettstedet vårt, kan statistisk analyse utføres avhengig av din surfeadferd. Dette gjøres hovedsakelig ved hjelp av informasjonskapsler og analyseverktøy. Analysen av hvordan du navigerer på nettet gjøres anonymt, noe som betyr at vi ikke kan identifisere deg, basert på denne informasjonen. Du kan motsette deg analysen. For mer informasjon, se våre personvernregler nedenfor.
2. Generell og obligatorisk informasjon
Datasikkerhet
Operatørene på dette nettstedet tar beskyttelsen av dine personlige opplysninger seriøst. Vi behandler dine personlige opplysninger konfidensielt, som er i samsvar med gjeldende databeskyttelseslover og personvernlover.
Hvis du benytter nettstedet samles det inn personopplysninger. Personlige data er informasjon som kan brukes til å identifisere deg og forklarer hva den brukes til.
Vær oppmerksom på at personopplysninger som overføres via Internett (for eksempel i e-post) kan være utsatt for sikkerhetsrisiko. Det er umulig å tilby hundre prosent beskyttelse for dine personlige data mot tredjepartstilgang.
Informasjon om hvem som står ansvarlig for nettstedet
Den ansvarlige for behandling av personopplysninger på dette nettstedet er:
Menerga As, 
Nye Vakås vei 20, 
1395 Hvalstad 
Telefonnummer: 67 57 39 89
E-post: firmapost@menerga.no

Den ansvarlige parten er den fysiske eller juridiske personen som alene eller i fellesskap avgjør om formål og behandling av personopplysningene (navn, e-postadresser osv.).

Tilbakekall samtykket til å behandle dine personlige opplysninger
Mange databehandlingsoperasjoner er bare mulige med ditt uttrykkelige samtykke. Du kan tilbakekalle ditt samtykke når som helst med fremtidig effekt. En uformell e-post som gjør denne forespørselen, er tilstrekkelig. Dataene som behandles før vi mottar forespørselen din, kan fortsatt være lovlig behandlet.
Retten til å sende inn en klage til en tilsynsmyndighet
Hvis det foreligger brudd på databeskyttelseslovgivningen, kan den berørte personen sende inn en klage til de kompetente tilsynsmyndighetene.
Rett til dataportabilitet
Du har rett til å få data som vi behandler basert på ditt samtykke eller oppfyllelse av en kontrakt som automatisk leveres til deg eller til en tredjepart i et standard maskinlesbart format. Hvis du trenger direkte overføring av data til en annen ansvarlig part, vil dette bare bli gjort i den grad det er teknisk mulig.
SSL eller TLS kryptering
Dette nettstedet bruker SSL- eller TLS-kryptering av sikkerhetshensyn og for beskyttelse av overføring av konfidensielt innhold, for eksempel forespørsler du sender til oss som nettstedets operatør. Du kan gjenkjenne en kryptert tilkobling i nettleserens adresselinje når den endres fra "http: //" til "https: //", og låseikonet vises i nettleserens adressefelt.
Hvis SSL eller TLS-kryptering er aktivert, kan de opplysninger du sender til oss ikke leses av tredjepart.
Informasjon, blokkering, sletting
I den grad loven tillater det, har du til enhver tid rett til å få vite, uten kostnader, hvilke personopplysninger vi lagrer, hvor de kommer fra, hvem som har tilgang til dem og til hvilket formål personopplysningene har blitt brukt til. Du har også rett til å be om at din personlige informasjon blir korrigert, blokkert eller slettet. Du kan når som helst kontakte oss ved å bruke adressen gitt i vårt juridiske varsel hvis du har ytterligere spørsmål om personopplysninger.
Forbud mot å sende e-post til markedsføringsformål
Vi forbyr uttrykkelig forbud mot bruk av kontaktdata, publisert i sammenheng med krav til nettsidens juridiske merknader, med hensyn til sending av reklamemateriale, og informasjonsmateriale som ikke er uttrykkelig forespurt. Nettstedoperatøren forbeholder seg retten til spesifikke rettslige skritt hvis uønsket reklamemateriell, som e-post spam, mottas.
3. Innsamling av personopplysninger på vår nettside
Informasjonskapsler (Cookies)
Informasjonskapsler brukes til noen av våre nettsider. Informasjonskapsler skader ikke datamaskinen din og inneholder ikke virus. Informasjonskapsler bidrar til å gjøre nettstedet vårt mer brukervennlig, effektivt og sikkert. Informasjonskapsler er små tekstfiler som er lagret på datamaskinen din av nettleseren.
De fleste informasjonskapsler vi bruker er såkalte «økt-informasjonskapsler». De blir automatisk slettet etter besøket. Andre informasjonskapsler lagres i enhetens minne til du sletter dem. Disse informasjonskapslene gjør det mulig å gjenkjenne nettleseren din når du besøker nettstedet neste gang.
Du kan konfigurere nettleseren din til å informere deg om bruk av informasjonskapsler, slik at du kan avgjøre fra besøk til besøk om du vil godta eller avvise en informasjonskapsel. Alternativt kan nettleseren din konfigureres til automatisk å godta informasjonskapsler under visse forhold, eller for alltid å avvise dem, eller å automatisk slette informasjonskapsler når du lukker nettleseren din. Deaktivering av informasjonskapsler kan begrense funksjonaliteten til denne nettsiden.
Informasjonskapsler som er nødvendige for å tillate elektronisk kommunikasjon eller å levere bestemte funksjoner du ønsker å bruke er lagret i henhold til Art. 6 paragraf 1, bokstav f i GDPR. Nettstedoperatøren har en legitim interesse for lagring av informasjonskapsler for å sikre optimal service uten tekniske feil. Hvis andre informasjonskapsler (som brukes til å analysere din surfingadferd) også lagres, blir de behandlet separat i denne personvernregelen.

4. Sosiale medier
Facebook-programtillegg-modulen (Like og dele-knapper)
Vår nettside inneholder programtillegg for det sosiale nettverket Facebook, Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA. Facebook-programtillegg kan gjenkjennes av Facebook-logoen eller Like-knappen på nettstedet vårt.
 For en oversikt over Facebook programtillegg, se, developers.facebook.com/docs/plugins/.
Når du besøker nettstedet vårt, etableres en direkte forbindelse mellom nettleseren din og Facebook-serveren via programtillegg-modulen. Dette gjør at Facebook kan motta informasjon når du har besøkt vår side fra din IP-adresse. Hvis du klikker på Facebook-knappen "Like", mens du er logget inn på din Facebook-konto, kan du koble innholdet til nettstedet vårt til din Facebook-profil. Dette gjør at Facebook kan knytte besøk til nettstedet vårt med brukerkontoen din. Vær oppmerksom på at, som operatør av dette nettstedet har vi ingen kjennskap til innholdet i dataene som sendes til Facebook, eller om hvordan Facebook bruker disse dataene. For mer informasjon, se Facebooks personverns regler på www.facebook.com/business/gdpr 
Hvis du ikke vil at Facebook skal knytte besøket til nettstedet vårt med din Facebook-kontoen, kan du logge deg ut av din Facebook-konto.
5. Analyse og annonsering
Google Analytics
Dette nettstedet bruker Google Analytics, en webanalysetjeneste. Den er levert av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.
Google analyse bruker såkalte "informasjonskapsler". Dette er tekstfiler som er lagret på datamaskinen din, og som tillater en analyse av bruken din på nettstedet. Informasjon generert av informasjonskapselen, om bruken av dette nettstedet, sendes vanligvis til en Google-server i USA og lagres der.
Google Analytics-informasjonskapsler lagres basert på Art. 6 (1) (f) GDPR. Nettstedoperatøren har en legitim interesse for å analysere brukeradferd for å optimalisere både nettstedet og annonseringen.
Anonymisering av IP-adresse
Vi har aktivert IP-anonymiseringsfunksjonen på denne nettsiden. Din IP-adresse vil bli forkortet av Google innen EU, eller andre parter i avtalen, om Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet før overføring til USA. Bare i unntakstilfeller er den fulle IP-adressen sendt til en Google-server i USA, og forkortet der. Google vil bruke denne informasjonen på vegne av operatøren av dette nettstedet, for å evaluere bruken av nettstedet ditt, for å samle inn rapporter om nettstedaktivitet, og å gi andre tjenester angående nettstedaktivitet, og Internett-bruk for nettoperatøren. IP-adressen som overføres av nettleseren din, og som er en del av Google analyse, blir ikke slått sammen med andre data som Google har. 
Samling av demografiske data av Google Analytics
Dette nettstedet bruker demografiske funksjoner i Google Analytics. Dette gjør det mulig å generere rapporter om besøkendes alder, kjønn og interesser. Informasjonen kommer fra interessebasert annonsering fra Google og informasjon fra tredjeparts besøkende. Disse innsamlede dataene kan ikke knyttes til noen bestemt person. Du kan alltid deaktivere denne funksjonen ved å endre innstillingene på Google-kontoen din, eller du kan forby at Google Analytics samler inn dataene dine som beskrevet i avsnittet "avslag på datainnsamling".
Programtillegg i nettleseren
Ved å velge de rette innstillingene i nettleseren forhindrer du at informasjonskapslene lagres. Det kan bety at du ikke vil kunne nyte full funksjonalitet på denne nettsiden. Du kan også forhindre at data generert av informasjonskapsler om bruk av nettstedet ditt (inkl. Din IP-adresse) blir sendt til Google, ved å laste ned og installere nettleser programtillegg (plugin) tilgjengelig på følgende lenke: tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Forhindre innsamling av informasjon
Du kan forhindre samlingen av dataene dine ved hjelp av Google analyse ved å klikke på følgende kobling. En informasjonskapsel vil bli angitt for å forhindre at dataene hentes ved fremtidige besøk på nettstedet: Deaktiver Google Analytics.
Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan Google analyser håndterer brukerdata, kan du se Googles retningslinjer for personvern: support.google.com/analytics/answer/6004245;
Behandling av personopplysninger av tredjepart
Vi har inngått en avtale med Google om behandling av våre data og har fullt implementerte regler som oppfyller strenge krav til beskyttelse av personopplysninger ved bruk av Google Analytics.
6. Nyhetsbrev
Personlig informasjon relatert til nyhetsbrev
Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev, krever vi en gyldig e-postadresse, samt informasjon som gjør det mulig for oss å verifisere at du er eieren av den angitte e-postadressen. Ingen ytterligere data samles inn, kun hvis frivillig. Opplysningene vil ikke bli sendt videre til tredjepart.
Vi vil derfor behandle alle data du skriver inn på kontaktskjemaet kun med ditt samtykke per art. 6 (1) (a) GDPR. Du kan tilbakekalle samtykke til lagring av data og e-postadresse, f.eks. gjennom» å avslutte abonnement» linken i nyhetsbrevet. Dataene som behandles før vi mottar forespørselen din, kan fortsatt være lovlig behandlet.
Dataene som er oppgitt ved registrering vil bli brukt til å distribuere nyhetsbrevet. All informasjon vil bli slettet ved evt. oppsigelse av nyhetsbrevet. Data vi har lagret til andre formål (for eksempel e-postadresser for medlemmene) forblir upåvirket.

7. Programtillegg og verktøy
Google Maps
Dette nettstedet bruker Google Maps-karttjenesten via en API. Den er levert av Google Inc.,
1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

For at Google Maps kan benyttes, må IP-adressen din lagres. Denne informasjonen overføres normalt til en Google-server i USA og lagres der. Leverandøren av dette nettstedet kan ikke påvirke denne informasjonen.
Bruken av Google Maps er i interesse for å gjøre nettstedet vårt tiltalende, og gjør det lettere å finne adressene vi tilbyr på nettstedet. Dette utgjør en legitim interesse i henhold til artikkel 6 nr. (1) (f) i databeskyttelsesforordningen.
Ønsker du mer informasjon om hvordan du administrerer brukerinformasjon, kan du se Googles personvernregler på policies.google.com/privacy;
 

Følg oss på våre sosiale kanaler